מה זה בכלל וורדפרס (WordPress) ומה כל הרעש סביב המערכת הזו?
אז ככה. וורדפרס היא מערכת ניהול תוכן לאתרים ובלוגים שנוסדה כבר בשנת 2003 ומאז תופסת תאוצה מדהימה בקרב בוני אתרים ומפתחים שונים.
המערכת מאפשרת לעצב ולהתאים אתרי אינטרנט בצורה ידידותית למשתמש ובמקביל מותאמת למנועי חיפוש כמו גוגל, בינג ויאהו. היא מתופעלת על ידי מספר שפות תכנות כדי לייצר רכיבים מגוונים: PHP, CSS & JavaScript.
וורדפרס הפכה לפופולרית מאוד בעשור האחרון עקב ריבוי התורמים (מפתחים) שמוסיפים בכל יום שדרוגים ואפשרויות נוספות למערכת. ובכך הופכים אותה למתוחזקת, עדכנית ורלוונטית לכל שינוי בעולם האינטרנט.
בשונה ממשקים אחרים לבניית אתרים כמו וויקס, שופיפיי, מג’נטו ורבים אחרים. מערכת וורדפרס כתובה בקוד פתוח – משמעות הדבר היא שניתן לבצע שינויים, עריכות ותוספות בליבת המערכת עצמה ולהתאים אותה באופן מושלם לצרכים שלנו ללא מגבלות.
ניקח לדוגמה את המערכת של Wix, פלטפורמת וויקס בנויה בקוד סגור. כאשר בונים אתר במערכת זו מוצגים לפנינו מספר אלמנטים לבחירה כמו הוספת תמונות, רקעים, כותרות ועוד. בעזרת אלמנטים אלו נוכל לייצר ולבנות אתר אינטרנט. העניין הוא כזה – אם חברת וויקס לא ייצרו אלמנט מסוים. אין שום אפשרות להוסיף אותו ואנחנו מוצאים את עצמנו במצב מאוד מוגבל ובעצם כפופים לרעיונות הקיימים שיש בפלטפורמה.
בניית אתרי וורדפרס: תבניות ופלאגינים
שמענו מספר פעמים לקוחות שאומרים לנו: “אני לא רוצה אתר וורדפרס תבניתי כזה כמו שיש לכולם”.
אז בואו נעשה קצת סדר ונבין בדיוק מה זו תבנית.
נמשיל את בניית אתר וורדפרס לתחום הבנייה. וורדפרס היא כמו שלד בניין: עמודים ושכבות בטון שנועדו להיות הבסיס של המבנה.
תבניות וורדפרס הן בעצם המעטפת של הבטון: צבע הקירות, חיפויי אבן ואלמנטים אחרים המשפיעים על הנראות.
הפלאגינים הם בעצם תוספים או פיצ’רים המשפרים את היעילות של המבנה. בדיוק כמו מעלית או מרפסת.
התבניות הן ערכות עיצוב מוכנות מראש שאנחנו פשוט מתקינים אותן על גבי המערכת והופ! יש צבעים, ארגון וסדר. פתאום למבנה כבר יש צורה.
נכון. אם ניקח את אותה התבנית ונתקין אותה על 2 אתרים שונים. הם יראו בדיוק אותו דבר (מלבד התמונות, הטקסטים, הצבעים והלוגו). אבל הפריסה של האלמנטים, הביצועים וחווית המשתמש תהיה זהה אחד-לאחד.
אגב, אלו בדיוק ההבדלים בין חברות בניית אתרים שונות. אלו שבונים אתרי אינטרנט בעזרת תבניות, תמיד ייצרו אתרים דומים. לעומת חברות אחרות (מישהו אמר ADstart?) שלא משתמשות בתבנית ויוצרות כל אתר מ-0. מה שמקנה עיצוב מקורי וייחודי שלא קיים ברחבי האינטרנט.
סוגי תבניות בוורדפרס
קיימות היום בשוק אלפי תבניות שונות המוכנות להתקנה מיידית. לכל תבנית יש את היתרונות, החסרונות והעיצוב שלה.
תבניות מסוימות מותאמות לאתרי תדמית בסיסיים, בעוד חלקן מותאמות לאתרי חנות, פורומים וממשקים מתקדמים.
סוגי התבניות נחלקות ל 2 קטגוריות עיקריות. בסיסיות ומתקדמות או במילים אחרות – חינמיות ופרימיום (בתשלום).
תבניות וורדפרס בסיסיות
למערכת וורדפרס יש אזור הורדות. מקום מיוחד שבו נמצאים אלפי תבניות ופלאגינים חינמיים שפותחו על ידי תכנתים וחברות ומוצעות לשוק החופשי ללא תשלום.
התבניות המובילות בקטגוריה זו הן:
Astra
אסטרה היא תבנית (ערכת נושא) חינמית מהמובילות היום בשוק. היא ניתנת להתאמה אישית מלאה וכוללת עיצוב לאתרי בלוג, תיקי עבודות, אתרי תדמית עסקיים ואפילו אתרי מסחר וירטואליים. אסטרה פועלת באופן מושלם עם כל בוני הדפים המובילים (נסביר על בוני דפים בהמשך המאמר).
אחד היתרונות הבולטים של תבנית זו הוא המשקל שלה, היא קלת-משקל ולכן מהירה מאוד.
OceanWP
אחת מהתבניות היותר פופולריות בעולם. כנראה התבנית החינמית עם מספר אפשרויות העיצוב הגדול ביותר. אושיין מגיעה עם מגוון אפשרויות פריסה לדפי עמודים ופוסטים דבר המקנה לה מראה מיוחד ונעים לעין. התבנית מותאמת לרוב סוגי האתרים כמו עמודים עסקיים, מגזינים, פורטפוליו ועוד.
חלק ניכר מהאתרים בישראל משתמשים בתבנית זו בגלל ההתאמה שלה לכיוון השפה בעברית (RTL – Right To Left).
Sydney
סידני (כמו שם העיר באוסטרליה) היא תבנית חינמית ועוצמתית מבית aThemes.
התבנית מאפשרת בניה מהירה וקלה של אתרים ובלוגים למטרות שונות ואפילו דפי נחיתה מקצועיים בעיצוב מותאם אישית.
התבנית מאפשרת אינטגרציה מושלמת עם בוני הדפים אלמנטור ומחוברת לתיקיית הגופנים של גוגל, כך שניתן לבחור ולהשתמש במגוון רחב של פונטים באתר.
יש עוד ה-מ-ו-ן תבניות חינמיות המוכנות להתקנה בקליק, ניתן להתרשם מהם בתיקייה הרשמית של תבניות וורדפרס.
תבניות וורדפרס פרימיום
גם בקטגוריה זו של תבניות בתשלום קיימות לא מעט ערכות נושא. לרוב התבניות פרימיום יכללו הרבה יותר הגדרות ואפשרויות מאלו הבסיסיות. וכמובן – לתבניות בתשלום יש תמיכה מלאה בכל בעיה ושאלה ע”י החברה שיצרה אותן. אם אין לך את הידע הטכני בפיתוח קוד מותאם – תמיכה טכנית היא דבר חשוב מאוד בתהליך בניית אתר וורדפרס.
Avada
אבדה היא התבנית הנמכרת ביותר בעולם. יש לה קרוב ל 700,000 מכירות ודירוג מושלם על ידי עשרות אלפי משתמשים.
היא מגיעה עם “בונה דפים” מיוחד שמתאים ופותח במיוחד לתבנית המאפשר בניה מהירה של עמודי אינטרנט בשיטת Drag & Drop.
Avada מותאמת לכל סוגי אתרי האינטרנט החל מאתרי תדמית בסיסיים, דפי נחיתה ועד חנויות אלקטרוניות מורכבות.
העלות של התבנית עומדת היום על 60$ (תשלום חד פעמי) ואיתו מגיעה תמיכה טכנית לחצי שנה. ניתן להאריך את תוקף האחריות בחצי שנה נוספת בתשלום של 18$ נוספים.
התבנית מגיעה עם עשרות אתרים מוכנים בתוכה (Demos) – ומה שנשאר זה רק להחליף את הלוגו, הטקסטים והתמונות ויש לכם אתר מוכן. זוכרים שדיברנו בתחילת המאמר על חברות בניית אתרי וורדפרס שמייצרות את אותו האתר ללקוחות שונים? אז ‘אבדה’ היא דוגמה מעולה לזה..
BeTheme
עוד תבנית פרימיום לוורדפרס מהמובילות בעולם. פותחה ע”י חברת מאפין (Muffin) עם מעל 230 אלף רכישות שונות על ידי בוני אתרים. התבנית מכילה בתוכה יותר מ 600 אתרי אינטרנט מוכנים ומעוצבים בראש הניתנים להתקנה בלחיצת כפתור אחת.
Be-Theme מותאמת לבונה האתרים אלמנטור (Elementor) הנחשב לממשק הבניה המתקדם והפופולרי הקיים היום מבין כל סוגי בונה הדפים לוורדפרס.
התבנית מותאמת לאתרי מסחר וירטואליים, אתרים עסקיים, אתרים תומכי ריבוי שפות ועוד. מחיר רכישה חד פעמי עומד גם הוא על 60$.
בי-טים ידועה בקלות ונוחות הגדרות העיצוב שלה, רכיבים רבים בה כבר מותאמים ועברו אופטימיזציה מלאה למהירות וביצועים.
The7
תבנית פרימיום מבית Dream-Theme, חברת ערכות הנושא הידועה. מלבד התאמה מלאה לאלמנטור, התבנית מותאמת גם לשימוש בעזרת בונה הדפים wp-bakery שנחשב גם הוא מהמובילים ברחבי האינטרנט.
“ה-7” מציעה קרוב ל 50 פריסות שונות (עיצובי אתרים מוכנים לשימוש) שניתן להתקין, לשנות ולערוך בעזרת מעט לחיצות עכבר.
החברה שפיתחה את התבנית שמה דגש חזק על מהירות וביצועים וכמובן קסטיומיזציה של אפשרויות – יותר מ- 1000 אפשרויות שונות להגדרות ועיצובים. חופש עיצובי מוחלט למפתחי אתרים.
עלות התבנית זולה בהשוואה לתבניות שהזכרנו קודם לכן ונמכרת היום ב-39$ בלבד עם 6 חודשי תמיכה טכנית. החברה מציעה אפשרות להרחבת התמיכה לשנה שלמה בעלות של 10.13$ נכון לסוף שנת 2021.
*את תבניות הפרימיום של וורדפרס לא ניתן להוריד מהאתר הרשמי. אלא מאתרים המיועדים למכירת תבניות. האתר הגדול ביותר שבו תוכלו למצוא את כל ערכות העיצוב הוא Themeforest.
פלאגינים ותוספי וורדפרס
בדיוק כמו התבניות, גם הפלאגינים של וורדפרס מגיעים חלקם בחינם וחלקם נרכשים במחירים שונים.
התוספים מאפשרים להרחיב את ההגדרות, המבנה הטכני והפונקציונליות של אתרי אינטרנט שונים. קיימים פלאגינים שיתרמו בעריכה וכיווץ תמונות, כאלה שיציגו מצגות וסליידרים מרשימים ואחרים שיעזרו לכם בקידום אורגני של וורדפרס.
בוני דפים (Page Builders)
לרוב, בניית אתר וורדפרס מתבצעת בעזרת ממשק ייעודי המכיל בתוכו אלמנטים שונים. אלמנט יכול להיות תמונה, טקסט, כותרת, מפה, סרטון, טופס צור קשר או כל רכיב אחר שאנחנו רואים באתרי אינטרנט.
מרבית ממשקי בוני הדפים עושים שימוש בתכונה הנקראת Drag & Drop שהיא בעצם גרירת האלמנט המבוקש אל המקום הספציפי שנרצה להציג אותו בדף. ממש כמו הרכבת פאזל (רק מעט יותר מורכב).
חלק מהתבניות מגיעות עם בונה דפים מובנה, שהחברה פיתחה לשימוש ספציפי עם התבנית שלה (כמו Avada) וחלק מהתבניות מגיעות “פתוחות” לאינטגרציה עם בוני דפים חיצוניים.
אלמנטור (Elementor)
כנראה הבונה דפים המוביל בעולם. הוא מגיע כתוסף המוכן להתקנה ולשימוש על גבי רוב התבניות. בעזרת אלמנטור ניתן לבנות אתרי וורדפרס רספונסיבים (מותאמים לתצוגה בכל מכשירי הסלולר והמחשבים).
כמו התבניות, גם אלמנטור כולל בתוכו עיצובים מוגדרים מראש (מעל 300 ערכות שונות) כדי להקל על תהליך הבנייה. התוסף עולה 49$ לשנה ויש צורך לחדש את הרישיון כל שנה כדי להמשיך לקבל עדכונים שוטפים, שדרוגי תחזוקה ותמיכה מהחברה.
WP-Bakery
בונה דפים סופר-איכותי. עם מעל 4.3 מיליון התקנות על אתרים פעילים. התוסף מכיל מעל 50 רכיבים שונים המשמשים לבנייה ועיצוב תוכן בעמודי אינטרנט.
התוסף כל כך פופולרי, שתכנתים מסביב לעולם פיתחו עבורו יותר מ 250 תוספים משלימים (תוספים לתוסף?!).
כמו האלמנטור, גם תוסף זה עושה שימוש בגרירת רכיבים ומאפשר יצירה מהירה של אתרי וורדפרס. עלות התוסף היא 45$ וניתן לרכישה ישירות מאתר החברה.
Visual Composer
אחד מבונה הדפים הוותיקים בתחום. למרות שבמרוצת השנים תפסו את מקומו הפלאגינים שהזכרנו. עדיין פלאגין הויזואל חי ובועט ומשמש מאות אלפי בוני אתרים לעיצובי דפים.
הוא מגיע בגרסה חינמית להתנסות וגם בגרסת פרימיום עם אפשרויות נוספות ומתקדמות. ומציע מבחר של מעל 500 תבניות, רכיבים ותוספים שונים ליצירת עמודים ופוסטים.
“המלחין הויזואלי” תומך בכל תבנית. בסיסית או פרימיום ונחשב לפתרון אולטימטיבי עבור אלו ללא ניסיון או ידע בקוד.
עלות גרסת הפרימיום היא 49$ לשנה עבור אתר אחד.
פלאגינים למטרות קידום אורגני
Yoast SEO Premium
חלק מהקוראים שכבר התעניינו בוורדפרס מסיבות כאלה ואחרות ובדגש על קידום אורגני לאתרי וורדפרס. בוודאי נתקלו בשם Yoast.
יואסט הוא הפלאגין המוביל בעולם לבקרה והגדרת תצורת האתר לקידום אורגני בגוגל ומנועי חיפוש נוספים כמו בינג ויאהו. האמת שהוא פלאגין חובה בכל אתר אינטרנט בלי קשר למטרות הקידום.
מיתוס אחד שאנחנו חייבים לנפץ:
Yoast הוא לא סוד או תוסף פלאים שיקפיץ את אתר האינטרנט שלכם לפסגת עמודי התוצאות. יואסט משמש יותר ככלי תובנות לגבי הפרמטרים שגוגל דורשים מאתרים. הוא מספק קווים מנחים לגבי אורך כותרות ותיאורים, מידות תמונה מומלצות ועוד.
הפלאגין נכלל תחת הקטגוריה פרימיום ועולה 89$ לשנה. קיימת גם גרסה חינמית ללא האפשרויות המתקדמות.
Rankmath
רנקמט’ הוא המתחרה הישיר של יואסט ושנהם הם הפלאגינים המובילים בעולם להגדרת האתר והצגתו במנועי חיפוש.
עם מעל 900 אלף התקנות פעילות. גם ל Rankmath יש את אותן פונקציות כמו של יואסט (ואפילו כמה נוספות). ניתן להוריד אותו בחינם מהארכיון של וורדפרס או מהאתר הרשמי. גרסת הפרימיום של התוסף עולה 59$ לשנה.
יש וויכוח מתמיד מי מהתוספים יותר טוב. לדעתנו – זה לא משנה. 2 הפלאגינים מספקים רק הנחיות ותבונות לגבי נראות האתר בגוגל. הם מדגישים “בעיות קריאה וסריקה” המשפיעים על פוטנציאל האתר להיות מדורג בעמודי ה-SERP. שזה עניין סופר-חשוב! אבל עדיין.. תרומתו מוגבלת.
קידום אורגני בוורדפרס הוא קצת יותר מורכב מהתקנת פלאגינים והקונפיגורציה שלהם.
בניית אתרי וורדפרס יתרונות
וורדפרס הוא כלי, או יותר נכון אמצעי לבניית אתרים. והשאלה העיקרית היא אילו ידיים משתמשות בו ואיך. בדיוק כמו אקדח שיכול לגרום לתאונות נוראיות אצל אדם לא מיומן. אך בידיים של מקצוען הוא הופך להיות כלי נשק עוצמתי. היתרונות בבניית אתר וורדפרס דווקא טמונות בחברה שבונה את האתר. מלבד הקוד הפתוח שמאפשר לנו ליצור כל דבר שנרצה. לוורדפרס יש עוד מספר יתרונות בולטים במיוחד:
מהירות אתר
מהירות אתרי אינטרנט היא אחד הפרמטרים המובילים היום בקידום אורגני. ככל שאתר האינטרנט נטען ומציג את התוכן במהירות, ככה גוגל יקדמו אותו בעמודי התוצאות (SERP).
מהירות האתר גם קשורה באופן ישיר לאחוז “נטישת לקוחות”. תחשבו על זה. אנחנו חיים בעידן של מיידיות, הכל זמין לנו דרך הנייד והסבלנות שלנו מתקצרת. אם נחפש מונח כלשהו בגוגל ונכנס לאחד האתרים – ככל שייקח לו יותר זמן להטען ככה עולה הסיכוי שנתייאש, נחזור אחורה ונלחץ על אתר אחר ברשימה.
ההמלצה למהירות הטעינה עומדת היום על שניה אחת בלבד. זה פרק הזמן הנתון שהאתר צריך להציג את התוכן שבו ולהיות נגיש למשתמש.
בגלל שוורדפרס היא מערכת קוד פתוח, היא מאפשרת לנו גמישות רבה בביצוע אופטימיזציות מהירות על ידי צמצום קוד, כיווץ אלמנטים והסרה של רכיבים המאטים את טעינת העמוד.
בעזרת ידע והכרה עמוקה של המערכת ניתן לבנות אתר וורדפרס שיעבור כל קריטריון מהירות בגוגל ויספק ביצועים מדהימים.
אחד הממשקים המדויקים לבדיקת מהירות אתר הוא gtmetrix. המספק תובנות עמוקות לגבי מהירות האלמנטים באתר, צווארי בקבוק של ביצועים ומידע על אופן תיקונם.
קידום אתרי וורדפרס
המחשבה הראשונית לקראת בניית אתר וורדפרס צריכה לעסוק באיך לקדם אותו. הרי מה שווה אתר אינטרנט המעוצב באופן מדהים אבל ללא כניסות של לקוחות פוטנציאלים?
קידום אתר וורדפרס הוא אמנות בפני עצמה. המערכת עצמה כבר בנויה באופן כזה שהיא משקפת לגוגל את התוכן בצורה כמעט מושלמת.
בעזרת פלאגינים ותוספים נוספים ניתן ממש “להשפיע” על האופן שבו גוגל קורא ומנתח את האתר ולשפר את המיקומים שלנו במנוע החיפוש.
קידום אתרי וורדפרס לא מתבצע בין לילה, או באופן אוטומטי. אבל בהשוואה למערכות בניית אתרים אחרות כמו וויקס ואחרים, הוא יותר פשוט ויותר קל לביצוע.
כמו כל מערך קידום אורגני באינטרנט. גם קידום בוורדפרס לוקח זמן, כסף ומשאבים. ולפני שמתחילים צריך לוודא שכל האלמנטים הטכניים נמצאים במקומם כדי שלא יפגעו בנו בהמשך.
אתר חנות בוורדפרס – WooCommerce
לוורדפרס קיים ממשק מיוחד לאתר מסחר (אתר מכירות). המאפשר התממשקות לספקי סליקה בארץ ובעולם ובכך להפוך את האתר האינטרנט שלנו לחנות וירטואלית מתפקדת.
הממשק נקרא ווקומרס (WooCommerce) והוא בעצם מעין תוסף (פלאגין) מורחב עם אינספור אפשרויות והגדרות המייצרות פונקציות שונות לחנות שלנו.
היתרון המדהים בתוסף הוא שאם כבר יש לנו אתר אינטרנט קיים (שנבנה בוורדפרס) אפשר “להלביש” עליו את הפלאגין ולהפוך אתר תדמית קיים לאתר חנות מתפקד מבלי לבנות אחד חדש.
כמובן שהאתר יצטרך לעבור שינויים והתאמות, אבל זאת בהחלט האפשרות העדיפה ביותר.
גם כאן נושא הקידום הוא יתרון מובהק. בדיוק כמו קידום עמודים ופוסטים, וורדפרס מאפשרת לנו נוחות וגמישות מלאה בקידום מוצרים באתר החנות שלנו.
חסרונות אתרי וורדפרס
למרות שאנחנו מ-א-ו-ד אוהבים אתרי וורדפרס ויש לנו ניסיון של שנים במערכת וכמובן בניית אתרי וורדפרס ללקוחות. אנחנו נשארים אובייקטיבים ונציין כמה מהחסרונות הבולטים. כמו בכל מערכת או ממשק טכנולוגי יש חסרונות וליקויים. גם לוורדפרס יש מספר חסרונות שרובם הגדול יכול להפתר על ידי הבנה וידע בפיתוח והתאמת הקוד באתר.
תחזוקת אתרי וורדפרס
כמעט מדי חודש משתחררים עוד ועוד גירסאות שונות של תבניות, פלאגינים ואפילו שדרוגי ליבה למערכת וורדפרס. יש צורך בעדוכנים על בסיס קבוע.
את העדכונים והשדרוגים מוכרחים לעשות באופן ידני שכן עדכונים אוטומטים לא תמיד זמינים או פועלים כראוי במערכת. חלק מהשדרוגים כוללים הוספת תכונות ותיקוני באגים בעוד חלקם כוללים אטימת חורי אבטחה ופירצות קריטיות. לכן חשוב מאוד לבצע עדכוני אבטחה ברגע שמשתחרר שדרוג למערכת או לתוספים הנמצאים בה.
רוב החברות שבונות אתרי וורדפרס מתעלמות מנושאי השדרוגים ומסגלות לעצמן רעיון של “אם זה לא מקולקל – אין צורך לתקן”. בדרך כלל יודעים על נזק לאתר רק אחרי שהוא מופיע ולא לפני. לכן חשוב לבצע פעילות מונעת מוקדם ככל האפשר.
תאימות בין תוספים
כמו שהזכרנו. מערכת וורדפרס מורכבת מפלאגינים ורכיבים שונים. תוספים אלו מיוצרים על ידי חברות שונות. לכל חברה כזאת יש את הדרך שלה לכתוב את הקוד המפעיל את התוסף. אחת הבעיות הנפוצות ביותר בממשקי וורדפרס היא חוסר תאימות בין 2 פלאגינים או יותר היוצרים תקלה באתר ומונעים ממנו לתפקד כראוי.
קרה לא פעם (ואפילו קורה הרבה) שלאחר שדרוג של תוסף מסוים – תצוגת האתר “נשברת” ומופיעות הודעות שגיאה. לרוב תקלה זו מושפעת מרכיבי jQuery שהוא אחד מהמנגנונים העיקריים שפלאגינים עושים בו שימוש. גם כאן נדרש ידע בתצורת קוד ושפת JavaScript כדי לאתר ולתקן את בעיית התאימות ולהחזיר את האתר לתפקוד מלא בהקדם האפשרי.
גוגל סורקים אתרים באופן מתמיד ומנטרים בהם בעיות ותקלות. אם פרק הזמן שאתר וורדפרס לא מוצג כראוי ארוך או חווה בעיות באופן קבוע – גוגל “יענישו” אותו. דבר שיפגע מאוד במיקומים ובדירוג של האתר. וגם בלי קשר לסריקות גוגל – מה עם הלקוחות הפוטנציאלים שלך? שנכנסים לאתר ומנסים לרכוש מוצר ולא מצליחים? או לחלופין מתעניינים בשירות מסוים ולא יכולים לשלוח לך פרטים ליצירת קשר? כך או כך בקרה וניטור מתמיד של אתרים היא כלי חובה בימנו. בעיקר כשמדובר על בניית אתר וורדפרס.
אבטחה ופירצות
מעבר לתחזוקה השוטפת של האתר ועדכונים שונים לתיקון חורי אבטחה. קיימת סוגיה שחייבים להכיר.
היתרון הגדול של וורדפרס שהוא הקוד הפתוח – הוא בעצם גם החולשה הגדולה ביותר של המערכת. קוד פתוח בבסיסו אומר שכל אחד באשר הוא יכול לייצר תוספים והרחבות למערכת. בלי קשר לרמת הידע שלו או המומחיות שלו. נוצר מצב שהרבה מפתחים יוצרים תבניות, פלאגינים והרחבות שונות הכתובות בקוד שבור או כזה היוצר צווארי בקבוק למאגר הנתונים.
מעבר לבעיות הפיתוח והתאימות, קיימים הרבה מפתחי תוספים שמחדירים שורות קוד זדוניות לפלאגינים. אותן שורות קוד פועלות כדי לגנוב גישת Admin לוורדפרס או יוצרות “סוס טרויאני” בתוך האתר. פעולה הנקראת Back-Door.
לפני כל התקנת תוסף מומלץ מאוד לקרוא על החברה שפיתחה אותו, האמינות שלה וביקורות שונות של גולשים שכבר התקינו והשתמשו בפלאגין ובכך למזער את הסיכונים הכרוחים.
בניית אתרי וורדפרס לבד
אפשרי? בטח. כדאי? לא תמיד.
אם בא לך להתחיל להתעסק וללמוד בניית אתר וורדפרס בזמנך הפנוי סתם בשביל הכיף ואולי כמשהו עסקי עתידי. אנחנו יותר ממעודדים אותך להתחיל! זה מעניין ומרתק (בעיננו לפחות).
מצד שני, אם את או אתה בעלים של עסק ורוצה לבנות אתר בשביל קידום העסק – זה יכול להיות בזבוז זמן וכאב ראש גדול מאוד.
כמו כל דבר חדש בחיים שאנחנו נכנסים אליו – קיימת עקומת למידה. וורדפרס, ובכלל תחום בניית אתרים הוא עולם שלם. עולם עם שפות, חוקים ורמות שונות של ידע.
לא כל בעל עסק יכול להרשות לעצמו לשבת שעות ביום למשך מספר חודשים וללמוד תורה חדשה כדי להקים לעצמו אתר. וגם אחרי כל החודשי הלמידה הללו – לא תמיד מגיעים לאן שרוצים.
מה שמביא אותנו לנושא הבא:
מחיר בניית אתר וורדפרס
העלות של אתרי וורדפרס משתנה בהתאם לרמת ההשקעה בו. כמו שראינו במאמר שיש תבניות, פלאגינים והרחבות בתשלום. אלו משפיעים על התמחור הסופי.
הרבה מאנשי בניית האתרים בארץ משתמשים בתבניות עם אתרים מוכנים מראש, או “בלוקים” מוכנים. הבלוקים הן בעצם התבניות המוכנות שאפשר ליצור בפלאגינים של בוני הדפים כמו אלמנטור.
בניית אתרי וורדפרס בשיטה זו מהירה מאוד ולכן גם זולה מאוד. אבל סביר להניח שיש עוד מאות אתרים בדיוק כמו שלכם.
עלות בניית אתר מבוסס תבנית הוא כ-2,000 – 6,000 ₪. תלוי בחברה ובדרישות מיוחדות של הלקוח. קיימים גם בוני אתרים שמוכרים אתרים כאלו ב-1,000 ש”ח. אבל כמו כל דבר זול – יש לו השלכות.
בניית אתר וורדפרס מ-0 ללא תבנית
פיתוח אתר ע”י איפיון ועיצוב UI/UX – חווית משתמש הוא יותר מורכב. מעבר לעיצוב המקורי שלא קיים עוד באינטרנט – מושקעת באתר מחשבה רבה על תהליך זרימת משתמשים במטרה להניע גולשים לבצע פעולה באתר. פעולה (או בשפה המקצועית – המרה) יכולה להיות מכירת מוצר, השארת פרטים בטופס יצירת קשר או חיוג למשרד לקבלת מידע.
אופן בנייה זו מתאים לעסקים שרוצים להיות ייחודיים ולקדם את העסק שלהם להגדלת אחוזי ההמרה ולמציאת לקוחות חדשים.
פיתוח אתר ייחודי ללא תבנית עולה בין 5,000 – 20,000 תלוי בפונקציות, הנראות הכללית, המורכבות שבפיתוח ודרישות הלקוח.